مقالات

از چه نوع بسته بندی برای فست فود استفاده کنیم؟

بسته بندی فست فود

بسته بندی فست فود و انواع مواد غذایی در میزان جلب رضایت مشتری، حفظ کیفیت ماده غذایی، جلوگیری از ضربه و آلودگی آن تاثیر چشم‌گیری دارد. علاوه بر موارد ذکر شده نوع بسته‌بندی باید به گونه‌ایی باشد تا کمترین آسیب را به محیط زیست وارد کند و قابلیت بازیافت را داشته باشد. بسته‌بندی محصولات روشی غیر مستقیم در تبلیغ، بازاریابی و فروش به حساب می‌آید. علاوه بر این باعث ایجاد حس مطلوب و سالم ماندن کالای مورد نظر نیز می‌شود.

با کمی دقت به تولیدات مواد غذایی کشورهای دیگر و صنعت بسته‌بندی فست فود در آنها کاملا به وضوح دیده می‌شود اغلب رستوران و کافه‌هایی که کیفیت غذایی بالایی دارند از بسته بندی‌های چشم‌گیر و جذاب استفاده می‌کنند. بعنوان مثال میتوان به بسته‌بندی‌های جعبه سیب زمینی سرخ کرده یا پیتزا اشاره کرد که با مدل، رنگ و اشکال هندسی مختلف تولید شده و کاربری در سالن و بیرون سالن دارند.

بسته بندی فست فود

بنا به نوع محصول غذایی، بسته بندی فست فود با جنس و شکل متفاوتی ساخته می‌شود که به تفکیک به توضیح هر یک میپردازیم:

1- بسته‌بندی سیب زمینی سرخ کرده

بسته‌بندی سیب زمینی سرخ کرده​

جعبه‌های تولیدی برای بسته‌بندی سیب زمینی شکل‌های مختلفی دارند. حتی بر اساس اینکه در داخل یا بیرون از سالن نیز استفاده شوند هم با یکدیگر فرق دارند. موضوع مهمی که در ساخت جعبه سیب زمینی باید رعایت شود این است که مقوای به کار رفته در تولید جعبه قابلیت حفظ گرما را داشته باشد و از طرفی مانع از پس دادن روغن شود. مقوای به کار رفته در تولید جعبه سیب زمینی از نوع ایندربرد است با گرماژهای متفاوت است که بنا به درخواست مشتری در سه سایز بزرگ، متوسط و کوچک ساخته می‌شود.

نوع چاپ به روی مقوای بسته‌بندی سیب زمینی افست است. این مقوا بدلیل داشتن سطح صاف و سفید در هر دو طرف قابلیت رنگ‌پذیری بالایی هم دارد و میتوان در داخل و بیرون آن چاپ انجام داد. معمولا قسمت داخل یا پشت مقوا را چاپ تک رنگ یا دو رنگ انجام می‌دهند. کلیه مراحل مثل چاپ لوگو یا حتی چاپ از نوع 4 رنگ، 5 رنگ و... را میتوان با افست روی جعبه انجام داد که به این نوع از چاپ اختصاصی میگویند.

انواع جعبه سیب زمینی سرخ شده

  • مک دونالد

  • مستطیل

  • کشویی

  • سفره‌ایی

  • گلدانی

  • بلژیکی

  • کلاسیک

2- جعبه پیتزا

جعبه پیتزا آماده

تا چند سال پیش جعبه پیتزا فقط از نوع مربعی بود اما با پیشرفت صنعت چاپ و بسته‌ بندی فست فود اشکال دیگری مثل شش ضلعی، مثلث، مستطیل و ... در تیراژهای بالا تولید شدند. کیفیت جعبه پیتزا نباید به گونه‌ایی باشد که در زمان باز کردن درب جعبه توسط مشتری، با غذایی سرد، بخار گرفته یا حتی خمیر شده رو به رو شود. رعایت اصول بهداشتی در تمام مراحل تولید جعبه نیز نکته‌ایی بسیار حائز اهمیت است که مانع از ورود آلودگی به داخل جعبه شود.

هنگام حمل پیتزا برای سفارشات بیرون‌بر چون جعبه آن نسبت به دیگر محصولات فست فودی بزرگتر است، باید مقاومت در برابر تا شدگی، له شدن و ضربه را داشته باشد. به طور عادی یک جعبه پیتزا باید از 3 لایه تشکیل شده باشد. از داخل به خارج:

لایه اول داخل جعبه قرار دارد و به صورت بهداشتی روی مقوا کشیده می‌شود. یکسری اطلاعات مثل تاریخ تولید جعبه، شماره و کدهای استاندارد و بهداشتی، گواهی نامه‌ها و دیگر اطلاعات تولیدی روی آن درج می‌شود.

لایه میانی بعنوان لایه دوم است و از مقوای بازیافتی تشکیل شده. این لایه تاثیر زیادی در استحکام و مقاومت کلی جعبه دارد.

لایه سوم بیرونی‌ترین لایه است که کاملا بر اساس سلیقه مشتری طراحی می‌شود. از نوع مقوا تا رنگ و لوگو کاملا انتخابی مشتری است. مقواهای به کار رفته می‌تواند کرافت، گلاسه و تحریر باشد. رنگ‌بندی‌ها نیز به صورت تک رنگ یا چند رنگ انجام میگیرد.

هنگام خرید جعبه پیتزا آماده در تیراژ بالا حتما این نکات را رعایت کنید:

  • تولید محصول در شرایط بهداشتی

  • تناسب با سایز پیتزا

  • حفظ گرما و تازگی پیتزا

  • قابلیت خروج گرمای اضافه

  • داشتن علامت استاندارد و نشان سبز سلامت

  • انبار کردن و سرهم کردن راحت و سریع

  • امکان چاپ و طراحی با کیفیت

  • مقاومت در برابر ضربه و تغییر شکل

انواع جعبه پیتزا

  • مثلثی

  • کشویی

  • پروانه‌ای

  • اسلایسی

  • اختصاصی
  • داخل سالنی

  • مستطیل و مربع
  • شش و هشت ظلعی

  • دو تکه (درب و زیره جدا)

3- جعبه سوخاری

جعبه سوخاری آماده

فست فودهای سوخاری شامل مرغ، قارچ، پیاز، ناگت، کراکت، میگو و ... هستند. بدلیل تنوع بالایی که دارند طرفداران این نوع از محصولات نیز زیاد است. همانند دیگر بسته‌ بندی‌های فست فود به دو صورت داخل و بیرون سالنی دسته بندی می‌شوند. مقوایی که برای ساخت جعبه سوخاری آماده به کار میرود باید کاملا بهداشتی باشد و مانع از پس دادن روغن هم شود.

جعبه مرغ سوخاری در سایزهای مختلف تولید می‌شود. 2تکه، 3تکه یا پاپ کورنی. چاپ به روی جعبه یا ظرف از نوع افست است و مقوای به کار رفته از نوع ایندربرد بهداشتی با قابلیت چاپ در دو طرف است. پیشنهاد ما به شما برای سفارش یک جعبه سوخاری اختصاصی جذاب این است که از طرح و رنگ‌های شلوغ زیاد استفاده نکنید. چون شلوغی زیاد مانع به چشم آمدن برند شما می‌شود.

اغلب جعبه‌هایی که برای بسته‌بندی سیب زمینی استفاده می‌شود برای قارچ سوخاری نیز مورد استفاده قرار میگیرد. نکته حائز اهمیت در تولید جعبه قارچ سوخاری این است که قارچ‌ها حین بسته‌بندی خمیر و نرم نشوند. انواع جعبه قارچ سوخاری:

  • هرمی

  • مکعبی

  • کشویی

  • سفره‌ایی

  • درب قفل‌شو

  • درب از بالا

4- جعبه ساندویچ و برگر

جعبه ساندویچ آماده

هنگام انتخاب و خرید جعبه ساندویچ آماده سایز نان تعیین کننده ابعاد جعبه است. جعبه ساندویچ آماده دارای طراحی زیبا و استحکام بالا است. از طرفی سایز آن متناسب با استاندارد دیگر جعبه‌های ساندویچ ساخته شده. در ساخت جعبه ساندویچ آماده، مقوای ایندربرد بهداشتی استفاده می‌شود. اما در صورت سفارش اختصاصی می‌توانید از انواع دیگر مثل فودگرید (ایندربرد)، کرافت، گلاسه و ... را نیز استفاده کنید.

انواع جعبه ساندویچ و برگر

  1. لاک باتم یا ته قفل که بیشتر برای سفارشات بیرون‌بر مورد استفاده است. جعبه ته قفل به دو صورت ساخته می‌شود. در مدل اول سرهم کردن آن بوسیله دست انجام می‌شود. در نوع دوم یا اتومات در دو طرف جعبه از چسب استفاده می‌شود و سرهم کردن آن در چند ثانیه انجام میگیرد. چاپ روی این نوع جعبه معمولا افست 4 رنگ است و مقوای به کار رفته در تولید جعبه ایندربرد یا پشت طوسی است.
  2. جعبه کشویی نیز برای سفارشات بیرون‌بر بیشتر کاربرد دارند. حجم مقوای مصرفی این محصول بالا است و همین موضوع روی قیمت آن تاثیر گذار می‌باشد. یکی از معایب این جعبه مدت زمانی است که باید آنرا سرهم کرد. به همین دلیل توصیه می‌شود اگر تعداد سفارشات کمی دارید و می‌خواهید یک محصول خیلی خاص را داشته باشید از این جعبه استفاده کنید.
  3. جعبه کرافت تداعی کننده حس نوستالژی و لذت غذا خوردن در یک زمان. اگر قصد دارید تا مشتری هنگام سرو غذا یاد خاطرات خوب گذشته را هم بکند پیشنهاد میکنیم از بسته بندی کرافت استفاده کنید. با اینکه این جعبه از قدیمی‌ترین نوع به حساب می‌آید اما هنوز هم طرفداران خود را دارد. مقوای کرافت به صورت مشترک هم برای جعبه پیتزا و هم برای ساندویچ استفاده می‌شود. ویژگی بارز این محصول نسبت به دیگر جعبه‌ها قیمت پایین‌تر آن است.
  4. جعبه سفره‌‌ایی ویژگی جالبی دارد که شاید کمتر از آن استفاده شده باشد. هنگام سرو ساندویچ شما می‌توانید با باز کردن کامل بسته‌بندی آنرا پهن کنید و بعنوان سفره از آن استفاده کنید. همچنین به دلیل طراحی منحصر به فردی که دارد جریان هوا به خوبی در جعبه گردش دارد و مانع از خمیر شدن غذا می‌شود.
  5. سینی سرو ساندویچ مناسب‌ترین گزینه برای جعبه ساندویچ داخل سالن این مدل است. در رستوران‌های شلوغ یا رستوران‌هایی که محل نشستن ندارند این نوع بسته‌بندی بسیار کارآمد است.

دسته‌بندی جعبه‌های برگر نیز شبیه به ساندویچ و از نوع:

  • لاک باتم

  • سفره‌ایی

  • صدفی

  • کرافت

هستند.

کلام پایانی

شاید دانستن این موضوع برایتان جالب باشد که جعبه‌های بسته بندی فست فود به علت تماس با روغن و چربی قابلیت بازیافت شدن را ندارد. در صورتی هم که وارد پروسه بازیافت شوند محصولی بی‌کیفیت از آنها تولید می‌شود و روی سطح آنها لکه است. اگر جزوه دوستداران محیط زیست و طبیعت هستید پس از مصرف مواد غذایی چرب می‌توانید قسمت‌هایی را که با روغن در تماس بوده را جدا کنید و قسمت‌های سالم جعبه را با دیگر زباله‌های قابل بازیافت تفکیک کنید. حتی بهتر است قسمت‌های رنگی و پلاستیک را هم جدا کنید و بخش‌هایی که دارای رنگ سفید و سیاه هستند را در زباله‌های بازیافتی قرار دهید.

مجموعه ای‌پک تولید کننده انواع جعبه آماده فست فود، شیرینی، کافی شاپ و کارتن با سابقه طولانی، انواع محصولات کارتنی و مقوایی خود را با کیفیت و مقاومت بالا تولید و روانه بازار میکند. شما عزیزان می‌توانید انواع جعبه مقوایی، کارتنی و هارباکس آماده را با توجه به سایز محصولتان سفارش دهید و در کوتاهترین بازه زمانی تحویل بگیرید. در صورتی که طراحی با رنگبندی خاص مد نظرتان است از طریق تکمیل فرم ثبت سفارش آنلاین اطلاعات اولیه خود را وارد کنید تا در کوتاه‌ترین بازه زمانی کارشناسان فروش با شما در تماس باشند.

دیدگاهتان را بنویسید